Gyakori kérdések

1.Mi a Home Office Hungary?

Egy online projektetket és feladatokat közvetítő oldal. Olyan szolgáltatást fejlesztettünk aminek segítségével a projektet hirdetők és a projektre jelentkezők könnyen tudnak kommunikálni egymással mindezt jogilag és pénzügyileg védett keretek között!

2. Jelenleg elérhetőek a szolgáltatások?

Az oldal még fejlesztés alatt áll, de nagyon reméljük, hogy minél hamarabb elkészülünk. A várható kezdés 2020. április eleje.

3. Milyen szolgáltatások vannak jelen pillanatban?

A szolgáltatás közvetítés jelenleg még nem működik így sajnos nem tudtok jelentkezni projektekre és projektet sem tudtok meghirdetni, de a tanácsadó kollégák nagyon szívesen segítek eligazodni a munkakeresés rögös útjain még ilyen kiszámíthatatlan szituációban is. És hogy miben tudnak segíteni?  CV írásban, próba interjúban, karrier tanácsadásban, portré fotózásban, krízis helyzet kezelésében, 

3. Milyen projekt feladatok várhatóak az oldalon?

Olyan feladatok és projektek melyeknek fix határidejük van és tökéletesen körülhatárolhatóak, mérföldkövekkel megadhatóak.

4. Milyen területről érkeznek munkák? 

Mivel a Home Office Hungary csapata mérnökökből áll így szerettük volna a mérnökök munkaerőpiacát erősíteni, de természetesen minden projeknek helye van az oldalunkon, ami megfelel a kritériumoknak (pl. grafikai munkák, fordítások, online marketing, pénzügyi tanácsadás, sales stb. ).

5. Mi a különbség a freelancer, szabadúszó, projektre jelentkező szavak között? 

Ezekkel a kifejezésekkel gyakran találkozhattok az oldalon, és valójában ugyanazt jelenti. Az a személy aki elvállalja és elvégzi a feldatot/projektet.

6. Kik hirdethetnek projekteket?

Bárki hirdethet, cég és magánszemély is.

7. Hogyan zajlik egy projekt meghirdetése? A hirdető szemszögéből!

A hirdetés ingyenes, de miután a két fél megállapodott a projektről a teljes összeget át kell utalni a letéti számlára. A hirdetésnél nagyon kell figyelni, hogy a projekt tökéletesen körülhatárolt legyen, minél több konkrét mérfölkővel. Miután a teljes összeg megérkezett a letéti számlára megnyílik a munkafelület, ahol könnyen tudnak a felek kommunikálni és file-okat megosztani. Miután az összes mérföldkő jóvá lett hagyva a projekt lezárul és a projektet vállaló elküldi a számlát a részünkre, feltüntve a számlázási adatokkal így a teljes összeg a következő hónap 15.-ig meg is érkezik a számlájára.

8. Mi történik, ha valamelyik fél nem elégedett?

A jóváhagyott mérföldkövek arányában köteles kifizetni a projektet hirdető a projektet vállalót. A fennmaradó összegről a két félnek kell megegyeznie, mert a Home Office Hungary nem tehet igazságot ilyen helyzetben. Vitás esetekben a Ptk. jogszabálya az irányadó.

9. Hogyan zajlik a projekt elvállalása? Projktet vállaló szemszögből! 

Miután a projektet meghirdették a honlapon, licitálni lehet rá. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ha a projekt nem felel meg a piaci követelményeknek vagy bármi véleménye és hasznos tanácsa lenne a projektet vállalónak, azt ezen a felületen nyugdotan megteheti. Ha úgy véli, hogy a meghirdetett feladatot több pénzért vállalná azt is oda kommenteli miközben licitál, de lejebb is lehet licitálni, ha valaki kevesebbért is elvállalja. A licitre 5 napig van lehetőség. A megállapodott összeg átutalásra kerül a letéti számlára így a projekt végén kizárt a nem fizetés kockázata. Ha a hirdető nincsen megelegédve a munkával, akkor csak a jóvá hagyott mérföldkövek aranyában köteles fizetni így ajánlatos a mérföldkövekre mindig nagyon figyelni.

10. Mi történik, ha a hirdető nem elégedett a munkámmal és nem akar fizetni? 

Könnyen megeshet, hogy a leadott anyaggal problémák vannak, ebben az esetben a felületen könnyen tudtok egyeztetni és javítást kérni. Erre a határidőig van lehetőség. A hirdető a jóváhagyott mérföldkövek arányában köteles kifizetni a munkát, amit a Home Office Hungary a következő hónap 15.-ig utal. A Home Office Hungary-nek nincs felhatalmazása, hogy vitás esetekről döntést hozzon, ilyenkor a Ptk. az irányadó. A döntésről írásban tudtok értesíteni minket és mi megtesszük a szükséges lépéseket.

11. Meghirdettem egy projektet és kifizettem az összeget, de meggondoltam magam! Mit tehetek ilyenkor? 

Ha a projekt nem lett elkezdve és nem lett egy mérföldkő sem jóvá hagyva, akkor a teljes összeget haladéktalanul visszautaljuk. Ha már legalább egy mérföldkő jóvá lett hagyva, akkor sajnos csak a fennmaradó összeget tudjuk visszaadni.

12. Mit jelentenek a csomagok az oldalon?

A csomagok a projektet hirdetőkre vonatkoznak. A projektre jelentkezők, azaz freelancerek ingyen tudnak regisztrálni. Ezzel a profillal csak a projektekre lehet jelentkezni, ha hirdetni szeretnének feladatot, ahhoz kell hirdető profillal is regisztrálni. A projektet hirdetők a későbbiekben egy jelképes összegért 1000 Huf-ért tudnak projektet meghirdetni, de a kritikus helyzetre való tekintettel szerettünk volna bevezetni egy INGYENES csomagot. Ebben az esetben egy még jelképesebb 100 Huf-os díjért tudnak hirdetést feladni az oldalon keresztül. A freelancerek között nem tudnak válogatni csak a freelancerek tudnak jelentkezni. Ha szeretnék látni a felhasználókat, akkor a SZAURON szeme csomagot tudják megvenni, ahol minden felhasználó láthatóvá válik.

13. Az oldal tényleg ingyenesen használható? Nincsenek rejtett költségek?

A regisztráció mind a két fél számára ingyenes. A projekt hirdetése is ingyenes (egy jelképes 100 HUF-ra van csupán szükség, ami egy technikai költség). A regsisztráció és a hirdetés is nagyon kedvező áron van jelenleg, a jövőben 10%-os szolgáltatási díjat szeretnénk felszámolni, amit a megállapodás után a teljes összeggel kell átutalni a letéti számlára. Ha bármi változik idő közben természetesen korrigáljuk a szolgáltatási díj összegét.

14. Az oldalra bárki regisztrálhat?

Az oldalra bárki regisztrálhat.

15. Milyen adózási szabályok vonatkoznak a felhasználókra?

A kifizetés csak számlázás ellenében történik, így a projektet vállaló számlaképessége elengedhetetlen feltétele a pénzösszeg átutalásának. A cég vagy magánszemély átutalja az összeget a Home Office Hungary bankszámlájára, erről számlát állítunk ki részükre, a tovább utaláshoz pedig számlára van szükségünk a projekt teljesítőjétől.