Hogyan működünk?

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk és kíváncsi vagy az oldal működésére, itt egy folyamatábra, ami jól szemlélteti. Az ábra alatt pedig az egyes lépéseket részletezzük.

Munkáltató meghirdet egy projektet: Hirdetés feladásához munkáltatói regisztrációra van szükség. Mind a profil létrehozása, mind a hirdetés feladása ingyenes. A hirdetés szövegében fontos feltüntetni, hogy pontosan mik képzik a feladat részét (pl. csak rajzolás vagy számítások is), van-e megkötés arra, hogy milyen programmal kell a feladatot elkészíteni. A szöveges leírás mellé – amennyiben szükséges –  feltölthetőek fájlok, a projekthez kapott adatszolgáltatás. Emellet szükséges az ár megadása, ammenyiért el kívánja végeztetni az adott feladatot. Nagyobb munka esetén szükséges mérföldkövek megadása is, így a munkáltató nyomon tudja követni, a feladat haladását, valamit egy-egy mérföldkő elvégzése után tudja ellenőrizni, hogy megfelelő munkát végez-e az adott freelancer.

Freelancer elkészíti a profilját: Ahhoz hogy az oldalon keresztül online végezhető munkát vállaljon a freelancer, azaz a szabadúszó munkavállaló, ahhoz munkavállalói regisztrációra van szükség. A profil kitöltése során nincsenek kötelezően megadandó adatok, de a bemutatkozás mezőt célszerű kitölteni. Érdemes leírni, hogy milyen munkákban szerzett eddig tapasztalatot, milyen típusú munkákat vállalna szívesen az oldalon keresztül.

Licitálás: egy vagy több freelancer ajánlatot tesz: A feladott hirdetésekre a regisztrált freelancerek liciteket tehetnek, azaz a munkát elvállalhatják a meghirdetett áron felül, a meghidetett árban vagy – sok licit beérkezése esetén – akár áron alul is. A hirdetések 5, 10 vagy 20 napig vannak fent az oldalon – attól függően, hogy a hirdető melyik csomagot választotta – ennyi idő áll rendelkezésre az adott feladatra jelentkezni.

Munkáltató elfogadja a neki szimpatikus ajánlatot: A munkáltató akár már az első licitáló ajánlatát elfogadhatja, de kivárhatja a hirdetési idő leteltét is és – amennyiben érkezett be több ajánlat – ő dönthet, hogy melyiket fogadja el. Ennek eldöntését sok esetben nem csak az ár szabja meg, hanem a freelancer profilján látottak is befolyásolják (például, hogy milyen munkatapasztalatai vannak, előző munkái alapján milyennek értékelték a munkáját, stb.). Az ajánlat elfogadása után, az összeget, amennyiért a munkát elvállalták plusz 5% szolgáltatási díjat, egy letéti számlára szükséges átutalni. Ezután a projekt státusza „Folyamatban”-ra változik, azaz a freelancer el is kezdheti az adott munkát.

Belépés a közös munkafelületre: A kommunikáció a két fél között online, egy – külön a tárgyi projekthez készült – munkafelületen történik. Ide további fájlok tölthetők fel, itt tudják megbeszélni a feladat részleteit. Amennyiben a feladat kiírásához mérföldkövek is tartoztak, azokat a feladatrészeket is ide tölti fel a munkavállaló és ellenőrzi a munkáltató annak megfelelőségét.

Projekt elkészül: A véglegesített kész tervek, dokumentumok feltöltése is a közös munkafelületre történik. Ennek feltöltését a munkáltatónak el kell fogadnia. Ezzel a projekt lezárul.

A közös munka értékelése: A projekt zárása után a felek értékelni tudják egymást, azaz a munkáltató értékeli a freelancert az elvégzett munkája alapján, illetve a freelancer is értékelheti a munkavállalót az alapján, hogy milyen volt a kommunikáció, a feladat megadása egyértelmű volt-e, stb. Ezek az értékelések később mindkét fél számára jó referenciát nyújthatnak.

Vitás kérdés merül fel a munka során: Amennyiben a freelancer nem megfelelő munkát végez, vagy a munkáltató az eredetileg elvállalt feladattól eltérő elvárásokat támaszt a munkavállaló felé, tehát valamilyen vitás kérdés áll fenn, abban az esetben cégünk nem vállalja a felelősséget.

A letét visszaküldésre kerül a munkáltatóhoz: ….

 

Ha bármi kérdésed merül fel az oldal működésével kapcsolatban, nagy valószínűséggel választ találsz a Gyakori kérdédek fül alatt. Valamint ügyfélszolgálatunk is örömmel válaszol kérdésedre az info@homeofficehungary.hu e-mail címen.